Gemlik Su Arıtma Cihazı ve Fiyatları
Genç ve dinamik kadromuz tarafından proje ve taahhütleri başarıyla yürütülmektedir. Her türlü endüstriyel tesis, otel, hastane, toplu konut, trafo merkezleri, iş ve alışveriş merkezleri gibi pek çok konudaki elektrik uygulama proje ve taahhütlerini gerçekleştirmekteyiz.
Filtreler ve Filtre Kapları
Bisas Tezgahalltı Su Arıtma


EV TİPİ SU ARITMA CİHAZLARI




Kum Filtresi
KUM FİLTRASYON SİSTEMLERİ


Kum filtreleri, suyun içindeki çözünmeyen, çeşitli büyüklüklerdeki partikülleri, askıda katı maddeleri gidermek amacıyla dizayn edilmiş yüksek verimli ünitelerdir.
Tam otomatik kum filtreler, polietilen veya çelik tankların içinde farklı boyutlarda kuartz ve antrasit katmanlarından oluşan yapıya sahiptir. Oluşturulan bu yapı sayesinde filtrasyon sadece filtre yatağının üst yüzeyinde değil tüm katmanlara yayılarak daha verimli olması sağlanır.
Kum filtrelerinin ters yıkama işlemi zaman kontrollü modellerde, otomatik vananın üzerinde bulunan zaman saatinin istenen gün ve saate ayarlanması ile basınç farkı kontrollü sistemlerde ise ünitenin girişi ile çıkışı arasındaki basınç farkın set edilen değere ulaştığında otomatik olarak gerçekleşir.Kum filtrelerinde kullandığımız tüm mineral ve ekipmanlar dünya gıda normlarına uygundur.
Aktif Karbon Filtre
AKTİF KARBON FİLTRASYON SİSTEMLERİ
Klor ve bileşikleri, deterjan ve sanayi atıkları, hoş olmayan koku ve tat oluşturan organik maddeler, petrol ve asbest gibi maddeler insan sağlığına zararlıdır ve suyu kullanılmaz hale getirirler.
Aktifleştirilmiş karbonun 100 kat arttırılan yüzey alanı (1200 m²/gr) ve yüksek adsorbsiyon özelliği sayesinde bu kirleticilerden kaynaklanan renk, tat, koku giderilir. Mikrobiyolojik arıtımda; suyun dezenfeksiyonu için, suya klor dozajlama yöntemi ile yapılan arıtım işleminden sonra mutlaka Aktif Karbon Filtresi kullanılarak suya karıştırılan Klor alınmalıdır.
Aktif karbon sistemleri fiziko-kimyasal arıtma yaparlar. Bu işlem fiziksel süzmenin yanında adsorbsiyonu kapsadığı için uzman mühendis tarafından verilen kullanım ömrü sonunda aktif karbonun tamamen değiştirilmesi gereklidir.
Tam otomatik aktif karbon filtreler polietilen veya çelik tankların içinde kuartz ve aktif karbondan oluşan yapıya sahiptir.
Aktif karbon filtrelerinin ters yıkama işlemi zaman kontrollü modellerde, otomatik vananın üzerinde bulunan zaman saatinin istenen gün ve saate ayarlanması ile basınç farkı kontrollü sistemlerde ise ünitenin girişi ile çıkışı arasındaki basınç farkın set edilen değere ulaştığında otomatik olarak gerçekleşir.Aktif karbon filtrelerde kullanılan tüm mineral ve ekipmanlar dünya gıda normlarına uygundur. istenilen kapasitede dizayn edilebilir Tam Otomatik çok yollu servis/yıkama valfi ile
FRP polyester tank malzemesine sahiptir. Dolgu malzemesi aktif karbon mineralidir. Tank içi tüm komponentler korozyona karşı dayanıklıdır. Çalışma basıncı 2 – 6 bardır. Rejenerasyonlarda düşük su tüketimi sağlar. İşletme masrafı ve enerji sarfiyatı düşüktür.
Demir Filtre
DEMİR FİLTRASYON SİSTEMLERİ


İçme, kullanma ve proses sularında bulunabilen demirin ve mangan elementi, istenmeyen renk ve bulanıklığa, çamaşır, kumaş ve porselen eşya üzerinde leke oluşmasına neden olduğu gibi su borularının iç cidarlarının daralmasına, borularda demir bakterilerinin çoğalarak suyu kirletmesi ve tesisat aksamının bozulmasına da neden olmaktadır. Ayrıca kağıt, dokuma, deri ve plastik sanayinde üretilen mamullerin renk ve görünüşlerinin bozulmasına sebep olur.
İçildiklerinde, ciddi rahatsızlıklarına neden olabildikleri için sağlık yönünden tercih edilmezler. Demir ve mangan için özel olarak aktifleştirilmiş bir mineral yardımıyla, su demir ve mangandan arındırılır.
Yumuşatma ,Ultraviole , Reverse Osmosis Sistemler
Torba Filtre
KARTUŞ FİLTRELER -FİLTRE KAPLARI


Suda bulunan askıda katı maddeler, tortu ve bulanıklık ile klor ve organik maddelerin giderilmesinde özellikle küçük debilerde kullanılan, az yer kaplayan, Geniş filtrasyon hassasiyet aralığı olan ünitelerdir. Filtre kabı ve iç filtresi ile bir bütün oluştururlar.
İç filtre kullanım amacına göre Suyla yıkanarak temizlenebilen paslanmaz çelik ve naylon filtreler veya suyun durumuna ve kullanım miktarına göre periyodik olarak değiştirilen polyester, polipropilen ve aktif karbon kartuş olarak seçilebilir.
Kartuşlu filtre kapları 1 – 6 m³/h arasındaki debi değerleri için kullanılır. Polietilenden imal edilmektedir. Gövdesi şeffaf veya mat olabilmektedir.
YUMUŞATMA SİSTEMLERİ
Suda bulunan çözünmüş Ca ve Mg iyonları sertliğe neden olur. İyon değişimi yöntemiyle suya sertlik veren bu iyonların alınması işlemine yumuşatma adı verilir.
Sert sular içildiklerinde, mide bağırsak ve cilt rahatsızlıklarına neden olabildikleri için sağlık yönünden tercih edilmezler. Sert su, enerji sarfiyatını, temizlik maddesi kullanımını ve kimyasal maddelerin tüketimini arttırır.
Makinaların kireçten dolayı ağır hasar görmesi
Ayrıca tesisatlarda, ısıtıcı cihazlarda, çamaşır, bulaşık, ütü gibi makinalarda, tıkanmalara ve makinaların kireçten dolayı ağır hasar görmesine, kalitesinin düşmesine ve aşırı enerji sarfiyatlarına neden olmaktadır.
Ayrıca boya ve apre tesislerinde telafisi mümkün olmayan arıza oluşturur.
İstenilen kapasitede dizayn edilebilir.
Tam Otomatik çok yollu servis
Yıkama valfine sahiptir.
FRP polyester tank malzemesine sahiptir.
Dolgu malzemesi reçine mineralidir.
Tank içi tüm komponentler korozyona karşı dayanıklıdır.
Çalışma basıncı 2 – 6 bardır.
Rejenerasyonlarda düşük su tüketimi sağlar.
İşletme masrafı ve enerji sarfiyatı düşüktür.
REVERSE OSMOSİS ( TERS OSMOS ) SİSTEMLER
Yarı geçirgen bir zar ile ayrılmış durumda bulunan yoğunlukları farklı iki sıvının yoğunluklarının eşitlenmesini sağlayan doğal basınca ozmotik basınç adı verilir.
Doğal olmayan yolla daha büyük bir basınç oluşturmak suretiyle, üzerinde angström boyutunda gözenekler bulunan yarı geçirgen bir membrandan geçirilen suyun içindeki çözünmüş ve çözünmemiş iyonların, tortu, bakteri, organik maddeler ve ağır metallerin giderilmesi işlemine ters ozmoz adı verilir.
Ters ozmoz dışında hiçbir işlem tek başına sudaki bütün kirleticileri ters ozmoz kadar yüksek bir verimle arıtamaz.
ENDÜSTRİYEL RO SİSTEMLERİ
TEZGAHALTI RO İÇME SUYU ARITMA CİHAZI
ÇOK KARTUŞLU ÜNİTELER


Hacimlerine oranla yüksek arıtım kapasiteleri ile özellikle yer sorunu olan kullanıcılar için ideal olan kartuşlu sistemlerin kullanımı da (kartuşların değiştirilmesi ya da yıkanması) oldukça kolaydır.
Tek kartuşlu filtrelere oranla daha büyük kapasiteler için kullanılan çok kartuşlu tortu filtreler, suda bulunan pas, çamur, kum ve olması muhtemel diğer tortuları mikron seviyesine kadar filtre ederler.
Kartuşlarda biriken kirlilik paslanmaz çelik filtrelerde kartuşların çıkarılıp yıkanması, polipropilen filtrelerde ise kartuş değiştirme ile giderilir.
Değişik debilerde su arıtım kapasitesine sahiptirler. Paslanmaz çelik gövdeleri ile güvenilir, kullanım kolaylıkları (kartuş değiştirme ya da çıkartıp yıkama) açısından da kullanıcı için oldukça uygundurlar.
Yıkanabilir kartuşlar
Yıkanabilir kartuşlar, 50 mikron arıtım hassasiyetine sahiptir. Artımı yapılan suyun durumuna göre periyodik aralıklarla çıkarılarak, kimyasal kullanmadan yıkanarak temizlenir ve tekrar takılarak kullanılırlar.Polipropilen kartuşlar; 1, 5, 10 ve 20 mikron arasında arıtım hassasiyetine sahiptir. Bu kartuşlar zaman içinde değiştirilir.
- Paslanmaz çelik gövdeye (AISI 304/316) sahiptir.
- İstenilen debide tasarım yapılabilir.
- Kolay kartuş değişimi
- Geniş filtrasyon hassasiyet aralığı
SEPERATÖR
Sudaki tortu ve katı partiküllerin giderilmesi amacıyla geniş bir debi aralığında yüksek verimli filtrasyon yapar. Filtrenin giriş bölmesine teğet giren sıvı ve içindeki partiküller hızlı bir dönme hareketinin oluşturduğu santrifüj kuvvet sayesinde birbirinden ayrılır. Partiküller çeper boyunca aşağıya düşer ve toplama haznesinde toplanır. Partikülleri ayrıştırılmış olan sıvı, filtreden dışarı çıkar.
Partiküller
Toplanan partiküller periyodik olarak üniteden dışarı atılır. Bu işlem isteğe bağlı olarak montajı yapılan elektrik motoru ile otomatize edilebilir. Separatör filtreler, kuyu suyu, soğutma suyu, atık su, petrol ve şekerli su filtrasyonlarında kullanıma uygundurlar.
- Paslanmaz çelik gövdeye (AISI 304/316) sahiptir.
- Kesintisiz çalışma prensibi vardır.
- Sabit basınç kaybı vardır.
- Yedek parça ve bakım ihtiyacı yoktur.
- İstenilen debide tasarım yapılabilir.
MİXBED SİSTEMLER


Anyonik ve katyonik reçinenin bir arada bulunduğu ve kullanımda rejenerasyon işlemine ihtiyaç duymayan mixbed reçinelerde mevcuttur. Bu reçineler tek tank içerisinde kullanılırlar. Deiyonizasyon reçineleri ile aynı prensiple çalışırlar. Kullanılan suyun kalitesine ve kullanım miktarına bağlı olarak periyodik olarak değiştirilirler.
Bu üniteler genellikle ters ozmoz üniteleri tarafından özellikleri iyileştirilmiş suyun son kullanımından önce saflaştırılması için kullanılır.
- Rejenerasyona gerek yoktur.
- Tümüyle antikorozif materyale sahiptir.
- FRP (Camelyaf takviyeli Polietilen) veya Çelik gövde alternatifi vardır.
- Arıtılmamış su kaçağını önleyen sistemi vardır.
DEİYONİZASYON SİSTEMLERİ
Sahip olduğu çözünmüş iyonlar suyun elektrik iletkenliğini belirler. Bu nedenle suyun iletkenliğinin ölçümü ile saflık derecesi anlaşılabilir.
Saf su içerisinde hiçbir yabancı madde bulundurmaz ve yalıtkandır.
Suda bulunan tüm iyonların, iyon değiştirme prensibi ile sudan alınarak suyu saflaştırılması için yapılan işleme deiyonizasyon denir.
Deiyonizasyon üniteleri en az iki kolondan oluşur.
Birinci kolonda pozitif yüklü iyonları sudan uzaklaştıran katyonik reçine, ikinci kolonda ise negatif yüklü iyonları sudan uzaklaştıran anyonik reçine bulunmaktadır. Her iki kolondaki reçineler doygun hale ulaştığında rejenerasyon ile tekrar aktif hale getirilir. Katyonik reçinenin rejenerasyonu için asit, anyonik reçinenin rejenerasyonu için baz kullanılır.
Su Molekülü Nasıl Oluşur
Birinci kolondan geçen su bünyesindeki pozitif yüklü iyonları reçinenin bünyesindeki H+ iyonları ile ve ikinci kolondan geçerken yine bünyesindeki negatif yüklü iyonları reçinenin bünyesindeki OH- iyonları ile değiştirir. Bu iki iyon birleşerek ünitenin çıkışında su molekülü oluşturur. Böylece tüm iyonlarını kaybeden su saf hale gelir.
Deiyonizasyon sistemlerinde bulunan iletkenlik sensörlü otomatik kumanda panosu sayesinde rejenerasyon ve yıkama işlemleri çıkış suyunda kabul edilebilecek en yüksek iletkenlik değerine ulaşıldığında otomatik olarak gerçekleştirilir.
Elektrodeiyonizasyon Sistemleri
0,06 – 0,07 µS/cm değerinde ultra saf su ihtiyacı olan enjeksiyon sıvıları ve benzeri medikal malzemeler üreten tesisler için ozonlama ve ultrafiltrasyon ile entegre edilen elektrodeiyonizasyon sistemleri kullanılmalıdır.
Hastane, Laboratuar, Kimya, Akü üretimi, Kozmetik, Gıda, İlaç, Matbaacılık, Elektronik ve benzeri endüstriler ile saf su kullanımının önemli olduğu her sektörde vazgeçilmez bir uygulamadır.
- Tam otomatik çalışma
- Tümüyle antikorozif materyale sahiptir.
- FRP (Camelyaf takviyeli Polietilen) veya Çelik gövde alternatifi vardır.
- Arıtılmamış su kaçağını önleyen sistemi vardır.
PAKET BASKI SU ARITMA
Ofset baskı sektöründe gelişen teknoloji ile birlikte kalite iyileştirmek amacı ile kullanılan üniteler için su şartlandırma vazgeçilmez olmuştur. Paket Baskı Suyu Arıtma baskı makineleri için istenilen kalitede besleme suyunu sağlamaktadır.
İhtiyacınıza en uygun arıtma paketinin. montajı , işletmeye alınması tarafımızca gerçekleştirilmektedir. Ve zaman içinde oluşabilecek sorunların giderilmesi sağlanacaktır.
Sıcak Su Filtresi
Deiyonize Sistem (Saf Su)
Atık Su Arıtımı
EVSEL ATIK SU
Evsel atık suların başlıca kaynakları şehirler, kasabalar, köyler, oteller gibi yerleşim merkezleridir. Bu tip atık suların özellikleri, kanalizasyon sisteminin tipine, konumuna ve bölgedeki su tüketimine göre farklılık göstermektedir.
Evsel nitelikli atık suların arıtımında sudaki Biyolojik Oksijen İhtiyacı (BOI), Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOI), Toplam Askıdaki Katı Madde miktarı ve atık suyun pH değeri baz alınır. Bu bağlamda, aktif çamur esasına dayalı biyolojik arıtma tesisleri inşaa edilmektedir. Bu tesislerde genel olarak kullanılan ekipmanlar; ızgara, elekler, kum tutucu, blower, filtrepress dir.
Evsel nitelikli atıksuların arıtılması amacı ile genel olarak fiziksel ve biyolojik arıtma süreçleri kullanılır.
Evsel nitelikli atık sular için çeşitli kapasitelerde komple anahtar teslimi biyolojik arıtma tesisleri dizayn edip kurmaktadır. Projelerimizin tasarımında ekonomikliği, işletme kolaylığını ve servis olanaklarını ön planda tutulmaktadır.
Evsel atıksu arıtma sistemleri paket (çelik konstrüksiyon) veya betonarme olarak dizayn edilmektedir.
BETONARME EVSEL ATIKSU ARITMA SİSTEMİ
Betonarme sistemler tesise, kurulacak alana, atıksu miktarına bağlı olarak projelendirilir. Özellikle inşaat yapılmasının uygun olduğu tesislerde kurulduklarında ilk yatırım ve bakım maliyetlerini önemli ölçüde azaltmaktadır. Dairesel şekilde kurulan betonarme arıtma sistemlerinde havalandırma ve çöktürme havuzlarının bir arada olması inşaat açısından kolaylık sağlamaktadır.
PAKET ATIKSU ARITMA SİSTEMİ
Küçük yerleşim birimlerinden kaynaklanan düşük kapasiteli atıksu arıtımı için paket tesisler üretmekte ve kurmaktadır. 50-5000 kişi için üretilebilen DSAPA-KET paket atıksu arıtım üniteleri işletilmesi kolay, ekonomik, az yer kaplayan, koku problemi olmayan taşınabilir kompakt sistemlerdir. Bu sistemlerde kullanılan tanklar betonarme veya karbon çelikten imal edilip gömülü veya toprak üstü uygulanabilirler.
ENDÜSTRİYEL ATIK SU
Su hemen hemen bütün endüstriyel proseslerde rol almaktadır; soğutmada, ısıtmada, yıkamada, durulamada, imalat ve üretimde kullanılmaktadır. Bu nedenle su tüm endüstriyel aktiviteler için gereklidir.
Endüstriyel sular, kullanım sonrası çok sayıda kirletici madde içerdikleri için açık su kaynaklarına veya kanalizasyon sistemine deşarj yapılmadan önce mutlaka arıtılmalıdırlar. Yerel çevresel ihtiyaçlarla uyum içinde her kapasite ve karakterde, amacına uygun anahtar teslimi endüstriyel atık su arıtma tesislerinin tasarım, inşa, uygulama ve işletmeye alınma faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.
Endüstriyel atık su arıtma tesisleri
Genellikle yağ giderim, ağır metal giderim, nötralizasyon, flokülasyon, sedimantasyon (çöktürme) filtrasyon, biyolojik arıtım ve çamur susuzlaştırma birimleri gibi fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtım proseslerini kapsamaktadırlar.
Endüstriyel atık su arıtma tesislerinin tasarımını yaparken mutlaka mevcut atık su deşarj standartları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenden arıtımdan çıkan ve alıcı ortama deşarjı yapılan suların mevcut standartlara uygun olacağının garantisini verilmelidir.
İşletme Tekniği
Arıtma tesislerinin tamamı işletme tekniği, saha koşulları, maliyet analizleri ve müşteri tercihi dikkate alınarak tasarlanmaktadır.
Endüstriyel atıksu arıtma tesisleri aşağıda verilen üretim tesislerinde gerçekleştirilen üretim faaliyetleri sonucunda oluşan atık suların arıtılması amacı ile dizayn edilmektedir.
· Et Entegre Tesisleri ve Kesimhaneler
· Deri Fabrikaları
· Un ve Makarna Üretim Tesisleri
· Süt ve Süt Ürünleri Üretim tesisleri
· Tekstil Fabrikaları
· Konserve ve Deniz Ürünleri Üretim Fabrikaları
· Karışık Endüstriyel Kökenli Atık sular (Organize Sanayi Bölgeleri)
· Bitkisel Yağ Üretim Fabrikaları
· Şarap ve Bira Fabrikaları
Fiziksel Arıtma
Atıksu içerisindeki kirletici maddelerin alınması amacı ile kullanılan proseslerdir. Uygulamaları; ızgaralar, elekler, kum tutucular, yüzdürme sistemleri, çöktürme havuzları, dengeleme havuzlarıdır.
ISI GERİ KAZANIM
Tekstil fabrikalarında Yıkama, Boyama, Apre işlemlerinde kullanılan sıcak su, özelliklerini kaybedince veya işlem sonunda atılmak üzere drenaj hattına verilir. İşte bu atık suyun ısı enerjisini kullanarak taze besleme suyuna aktarma işlemine ısı geri kazanımı demekteyiz.
Tekstil fabrikalarında prosesten çıkan sıcak atık su ciddi bir tasarruf kaynağıdır.
Sıcak kirli sudan ısı geri kazanım sistemi, yatırım maliyetleri düşük ,son derece karlı bir yatırımdır. Yatırımın geri dönüş süresi 4-8 ay arasındadır. Soğuk temiz su, ısı geri kazanım sistemi sayesinde, atık suyun başlangıçtaki sıcaklığına yakın (6-7 °C) bir değere kadar ısıtılmış olur. Çevre sıcaklığına yakın bir değere kadar soğutulan atık su arıtma tesisine gönderilir. Böylece deşarja akıtılan ısı enerjisi (dolayısıyla para) etkin ve ucuz bir şekilde geri kazanılmış olur.
Sanayi bölgelerinde kurulan merkezi arıtma sistemleri
İlk aşamada Organize Sanayi bölgelerinde kurulan merkezi arıtma sistemlerinin ömrünü uzatmak amaçıyla tasarlanmışlardır. Enerji tasarufu açısından faydaları ise ikinci planda kalmıştır. Fakat zaman içinde ısı geri kazanımından sağladıkları faydaların küçümsenmeyecek kadar fazla olduğu anlaşılmıştır. İşletmelerin maliyetleri etkiliyen önemli kalemlerden biri olan yakıt maliyetinin de düşmesine neden olmaktadır.
AKIŞ KONTROL EKİPMANLARI
- Ayarlanabilir Savaklar
- Dubalı Savaklar
- Penstoklar
- Stoploglar
- Teleskopik Vanalar
IZGARALAR VE ELEKLER
Izgara ve elekler, su ve atıksu arıtma uygulamaları için paslanmaz çelik, epoksi boyalı veya galvaniz kaplı karbon çelik malzemeden imal edilebilmektedir.Izgara aralıkları 10-80mm, elek delik çapları 250µ-2mm aralığında değişmektedir.
- Döner Disk Elek
- Izgara Presleri
- Mekanik Temizlemeli Doğrusal Izgara
- Spiral Izgara
- Statik Elek
- Tambur Elek
ÇAMUR SIYIRICI ve YOĞUNLAŞTIRICILARI
Sıyırıcı ve yoğunlaştırıcıları tank geometrisi, tank çapı ve atıksu karakterine bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir. Sıyırıcı ve yoğunlaştırıcılar paslanmaz çelik,epoksi boyalı veya galvaniz kaplı karbon çelik malzemeden imal edilebilmektedir.
- Çevreden Tahrikli Yarım veya Tam Döner Köprülü Sıyırıcılar
- Doğrusal Köprülü Sıyırıcılar
- Merkezden Tahrikli Sabit Köprülü Sıyırıcılar
- Pedallı Tip Yoğunlaştırıcılar
FİLTREPRESS
15 barlık çalışma basıncı altında çamuru sıkıştırarak çamurun katı madde içeriğini %30’ lara ulaşan oranda artmasını sağlamaktadır.
- Boş-Dolu Tip
- Chamber Tip
FİLTREPRESS PLAKALARI -FİLTRE PRESS BEZLERİ -FİLTREPRESS KOLLARI
Filtrepres plakaları çoğunlukla kare veya dairesel geometrisi olan chamber plakalar olup değişik geometrik formda olanları da yapılabilmektedir. Plakalarda kullanılan polipropilen malzeme, işletme ve temizleme kolaylığı sağlamakta, aşınmalara karşı olan direnci arttırmaktadır.
Kullanılan filtrepres plakaları, susuzlaştırma performansını, işletme kalitesini ve işletme maliyetlerini belirlemektedir. Dolayısıyla kullanılan plakanın malzemesi,
imalat yöntemi ve kalitesi prosesin verimliliğini direkt olarak etkilemektedir.
Avantajları
– Stoktan teslim
– Basınç, korozyon ve aşınmalara yüksek karşı direnç
– 24 ay ürün garantisi
– Basınç altında deformasyona karşı dirençlidir
– Yeni dizaynı ile mükemmel filtrasyon
– Ürün ve aksesuar çeşitliliği
– Köşe ya da merkezden beslemeli olabilir
– Kapalı veya açık deşarj imkanı
– Renk seçeneği (200 adet ve üzeri)
KARIŞTIRICILAR
Standart hızlı ve yavaş karıştırıcıları 0.37-22kW aralığındaki motor güçlerine karşılık imal edilirler. Karıştırıcı ve yumaklaştırıcılar paslanmaz çelik,epoksi boyalı veya galvaniz kaplı karbon çelik malzemeden imal edilirler.
- Direkt Akuple Düşey Milli Karıştırıcılar
- Pervane
- Redüktörlü Düşey Milli Karıştırıcılar
- Statik Mikserler
MEKANİK HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
Mekanik havalandırıcıları, su ve atıksu içerisinde yüksek oksijen transferi ve karışım verimi sağlarlar. Düşey milli yüzeysel havalandırıcılar 0.37-75kW aralığında dubalı veya sabit tipte imal edilirler.
- Aksiyal Akışlı Direkt Akuple Aeratörler
- Jet Aeratörler
- Rediktörlü Aeratörler
CTP IZGARA VE PROFİLLER
CTP Izgara ve Profiller korozyona karşı dayanıklı olup yüksek mukavemettedirler. Çeliğe göre DÖRT ‘te BİR oranında daha hafif olup kendinden renkli olduğundan dolayı uzun yıllar bakım gerektirmeden güvenle kullanılmaktadırlar.
CTP malzemelerden: Korkuluk, Yürüme yolu, Platform, Izgaralar, Kablo merdiveni, Merdiven ve daha birçok farklı konstrüksiyon uygulamaları yapılmakta ve arıtma sanayin de kullanılmaktadır.
KUM ve YAĞ AYIRMA SİSTEMLERİ
Kum ayırma sistemleri ile kum ve yağı tek ünitede gidermek mümkün olmaktadır. Bu sistemler dip ve yüzey sıyırıcılar ile donatılmıştır. Ekipmanlar paslanmaz çelik,epoksi boyalı veya galvaniz kaplı karbon çelik malzemeden; tanklar ise betonarme veya epoksi boyalı karbon çelik malzemeden imal edilebilmektadir.
- Doğrusal Köprülü Sıyırma ve Kum Uzaklaştırma Ünitesi
- Kum Seperatörü ve Yıkama Ünitesi
DİĞER EKİPMANLAR
- HAVA KÖRÜKLERİ
- FİLTRE NOZULLARI
- DİFÜZÖRLER
POMPA VE HİDROFOR SİSTEMLERİ
- Dalgıç su pompaları,
- Drenaj pompaları,
- Dozaj pompaları,
- Air Lift Pompa
- Çamur Pompaları
- pompa ve elektrik panoları
- hidrofor sistemleri
Grundfuos, Wilo, KSB, ABS, Standart Pompa, MAS, Pentax, Ebara, Lowara, Anadolu Flyght, gibi önde gelen markaların satışını yapmakta olup müşterilerinin istemiş olduğu sistemlerin projeye bağlı taahhüt işlerini de gerçekleştirmektedir.
Klor Dozlama
“Klorlama, hastalık yapıcı bakterilerin, organizmaların ve su kirliliğine neden olan çeşitli kimyasalların sudan uzaklaştırıldığı bir işlemdir. Arıtma sektöründe kullanılan klor dozaj ünitelerinin temel amacı, su kalitesinin mikrobiyolojik olarak istenilen seviyelere getirilmesidir. Genellikle dezenfeksiyon amacıyla kullanılan klorlama işlemi ile aynı zamanda suda bulunabilecek amonyak ve nitrit türevlerini zararsız bileşiklere dönüştürerek suyu içilebilir kaliteye getirir.”
On-Off kumandalı dozaj pompası :
Hidrofor veya benzeri bir üniteden kontak almak suretiyle çalışır. Elektromanyetik pompa üzerinde bulunan ayar düğmesi ile dozaj debisi manuel olarak ayarlanır.
Debi kontrollü dozaj ünitesi :
Elektromanyetik oransal bir dozaj pompasına sahiptir. Bu pompa su hattına bağlanan ve belirli nitelikte sinyal veren su sayacından (debimetre) komut alarak hattan geçen debiye bağlı olarak dozajlama yapar.
pH kontrollü dozaj ünitesi : Sensörü vasıtasıyla yaptığı ölçümde elde ettiği pH değerine bağlı olarak sahip olduğu elektromanyetik oransal pompa ile dozajlama yapar.
ORP kontrollü dozaj ünitesi : Sudaki klor miktarını sensörü vasıtasıyla mV (milivolt) cinsinden ölçer. Ünite üzerinden ayarlanan değere bağlı olarak, klor miktarı ayarlanan değerin altına indiği anda sahip olduğu oransal pompa ile dozajlama